Foment instal·la els senyals del desviament obligatori de camions cap a l’autopista

El Ministeri de Foment ha començat a instal·lar, entre aquest dimecres i divendres, la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de la N-340 i l’A-7 cap a l’AP-7. De moment, els senyals estaran tapats fins que es posi en funcionament el conveni mitjançant el Reial Decret que divendres aprovarà el Consell de Ministres i que en el termini d’un mes s’haurà de validar al Congrés dels Diputats. Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en total s’instal·len onze cartells a punts de la xarxa viària estatal, mentre que les concessionàries d’autopistes també instal·len cartells a les sortides de l’autopista.

L’acord preveu bonificacions per al desviament obligatori dels camions que circulen per la N-340 per l’autopista AP-7, en els trams entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. Concretament, tal i com s’havia anunciat, serà un 42,53% en el cas dels trajectes llargs i dels 50% els interns.

La mateixa mesura s’aplicarà per al tram de la N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, amb el desviament obligatori de camions per l’AP-2 -en aquest cas la bonificació es perllonga fins al Pla de Santa Maria-.

Finalment, el govern espanyol preveu també eximir dels peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d’anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud dins de 24 hores. El govern espanyol preveu destinar un màxim de 41 milions d’euros per compensar les concessionàries fins l’any 2021.

 

PUBLICITAT