Eurecat, mètodes de nutrició front els símptomes de la menopausa

El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, porta a terme un estudi amb 200 dones en etapa postmenopàusica, per analitzar paràmetres metabòlics, hormonals i de la microbiota intestinal. 

La menopausa comporta canvis hormonals que poden recaure en una predisposició a partir de malalties greus (ictus, alteracions cognitives, osteoporosi o risc de malaltia cardiovascular). És per això, que l’objectiu de l’anàlisi es basa a trobar futures estratègies nutricionals per tal de prevenir millor els símptomes i patologies associades. 

She Health, és el nom del projecte desenvolupat per Eurecat, que compta amb el propòsit de generar tecnologies innovadores que ofereixin una gestió, cada vegada més autònoma, del benestar. 

A més de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, també hi col·laboren la Unitat de Ciències Òmiques, una Unitat mixta de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) i la Unitat de Salut Digital, la qual intervé en l’anàlisi de dades per a identificar els grups metabòlicament similars de dones i les variables clau de cadascun. 

PUBLICITAT