Ernest Roigé és escollit president del Consell Comarcal del Baix Camp

Ernest Roigé Savall és nomenat president del Consell Comarcal del Baix Camp. Aquest dilluns 24 de juliol s’ha portat a terme l’acta de constitució del Consell i la presa de possessió del càrrec dels 33 consellers i conselleres, la majoria nous en el càrrec, pel mandat de 2023 a 2027.

En aquesta, el pacte de govern entre ERC, amb 10 consellers, Junts, amb 9 consellers, i PSC amb 7 consellers han permès que Ernest Roigé, alcalde de Riudecanyes i conseller per ERC, hagi estat escollit per àmplia majoria absoluta com a president de l’ens supramunicipal i pren relleu a la seva companya de partit i anterior presidenta, Rosa Maria Abelló. Roigé destaca la importància d’haver establert un pacte ampli entre les principals forces polítiques comarcals.

No obstant això, Roigé només ostentarà el càrrec durant dos anys, ja que el pacte entre Junts i ERC reparteix la presidència entre les dues formacions i, teòricament, en dos anys serà el juntaire i alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, qui prendrà el relleu. A la vegada, també s’intercanviaran el càrrec de president de SECOMSA, l’empresa municipal de gestió de residus, i els dos primers anys seran per a Garcia i els dos últims per a Roigé.

PUBLICITAT