Els guies professionals, protagonistes en el primer Festival Senderista a Prades

Aquest cap de setmana, Prades acollirà el primer Festival Senderista que busca potenciar la figura dels guies professionals amb passejades per conèixer les Muntanyes de Prades.

Pla general de l'ermita de l'Abellera de Prades, inclosa al Festival Senderista Muntanyes de Prades. Imatge del 20 d'octubre de 2021 (Horitzontal).

Un total de set empreses especialitzades han preparat fins a catorze passejades a les comarques entre el Baix Camp, la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

En total, s’espera una participació d’unes 280 persones per aquest Festival. Així doncs, s’hi destinen 40.000 euros per dur a terme el festival, del qual la meitat provenen d’administracions públiques i per l’altre l’aporta la revista Descobrir, impulsora del festival.   Així ho explicava el director de la revista “Descobrir” Joan Morales.

En aquesta edició del Festival, es recorreran poblacions com Mont-ral, Rojals, Farena, Prades o Montblanc en què es faran aquestes passejades catalogades de dificultat baixa o mitjana.

Així doncs, de la mà dels diversos guies que explicaran i apostaran pel turisme sostenible, voldran consolidar-se i poder créixer territorialment.

Des de l’organització no es descarta poder ampliar passejades en edicions vinents en comarques com el Priorat o les Garrigues.

PUBLICITAT