Els Alumnes de l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms presten Serveis a la Comunitat

Durant aquest curs els alumnes han realitzat o realitzaran tasques de voluntariat amb el Centre d’Estudis Riudomenc Arnau de Palomar, el Gran Recapte d’Aliments, Biblioteques, Escoles, Residència d’Avis L’Onada i Càritas de Riudoms.

«Serveis Comunitaris» és la nova matèria de l’Institut de Riudoms. Preveu que els 68 alumnes de tercer d’ESO prestin 10 hores de serveis en benefici a societats, entitats, institucions i administracions del municipi de Riudoms i altres poblacions veïnes com Vinyols o Montbrió.

Aquest és el cas de vuit alumnes que van escollir fer els serveis comunitaris amb l’Ajuntament de Riudoms, concretant a “l’Hora del Conte”. Aquesta és una activitat organitzada per la Biblioteca Municipal Antoni Gaudí, molt popular al poble. Es realitza des del curs 2001-2002 i té la finalitat d’apropar els contes als nens i nenes de fins a 8 anys i promoure’n, d’aquesta manera, la utilització familiar de la Biblioteca. Així doncs, els vuit voluntaris van ser seleccionar prèviament els llibres, assajar les lectures i preparar un taller relacionat amb la temàtica del dia.

«Serveis Comunitaris» és una experiència de nova aplicació als centres educatius. És un projecte per desenvolupar la competència social i ciutadana que marca el currículum d’ensenyament. Aquesta competència promou valors com l’actitud, la crítica, el compromís, la responsabilitat, la participació, l’esforç, el respecte, el diàleg i l’austeritat. A Catalunya, la primera fase d’implantació d’aquesta matèria data del curs 2014-2015 i, a Riudoms, és una realitat des d’aquest curs 2018-2019.

PUBLICITAT