El nord del Priorat arriba a Pla Alfa 3 per risc d’incendi

Les altes temperatures i la situació crítica de sequera que viu el territori posen en alerta les previsions de cara demà dimarts 18 de juliol. Per un costat, Protecció Civil posa en alerta el PROCICAT per la calor a tot el territori català entre les 6 h i les 18 h. La província de Tarragona és la menys afectada junt amb Barcelona i tan sols les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta arriben a perill alt.

No obstant això, el Pla Alfa per la previsió de risc d’incendi mostra una visió més preocupant al territori. A excepció del Montsià, en nivell 1, totes les comarques de la província es troben en Pla Alfa 2. El més alarmant, però és a la meitat nord del Priorat i a la zona nord-est de l’Alt Camp que fa frontera amb les comarques penedesenques on arriben al nivell 3 del Pla Alfa, el màxim. Per aquest motiu, podrien haver-hi restriccions d’accés tant a l’Espai Protegit Natural del Montsant com al de Montmell-Marmellar.

Recordar que en Pla Alfa 3 no es pot fer qualsevol mena d’activitat que impliqui foc, fumar en terreny forestal, caçar, anar en globus aerostàtic, utilitzar radials o bufadors, entre d’altres.

PUBLICITAT