El fiscal del procés demana que s’investigui al riudomenc Jaume Mestres per fals testimoni

Les constants evasives de Jaume Mestres a respondre les preguntes del fiscal en la setzena sessió del judici del procés, han portat investigar-lo com a fals testimoni.

De fet, ha estat quan el fiscal, Jaume Moreno, preguntava sobre la campanya publicitària de Televisió de Catalunya abans del referèndum que el riudomenc ha evadit les preguntes al·legant que “no se’n recordava”. Això ha fet intervenir al jutge Marchena que li ha recordat que el delicte de fals testimoni també es pot cometre amb respostes evasives, inexactes i que silenciïn dades.

Desprès de l’advertencia Jaume Mestres ha insistit que mai no va parlar ni es va reunir amb la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, i que no tenia coneixement de les dos factures sobre l’anunci de les vies del tren a favor de votar al referèndum. Jaume Mestre ha confirmat que va ser ell qui va coordinar la campanya “Registre de catalans a l’exterior” que permetia votar el referèndum als catalans que visquessin fora de Catalunya.

Un cop ha acabat el seu interrogatori, el fiscal ha sol·licitat al tribunal que s’obri la investigació per fals testimoni. Marchena ha respost que la valoració sobre si s’haurà de prendre després de contrastar altres fonts de prova, i que es donarà a conèixer en el moment de la sentència.

 

PUBLICITAT