El Camp de Tarragona es planteja adherir-se a la regulació del preu del lloguer

Fa tot just un any, entrava en vigor en 61 municipis la Llei de Regulació de Preus del Lloguer a Catalunya amb una reducció del 5% del preu del lloguer. Amb aquesta llei, en diversos indrets s’ha aconseguit mantenir els contractes del lloguer fomentant l’estalvi de famílies.

Tot i així, el Camp de Tarragona ha sigut declarada com una àrea de mercat d’habitatge tens, ja que diversos consistoris no es van adherir a la mesura i després de conèixer les dades un any després, són diverses les entitats i administracions públiques que es mostren favorables a aplicar la mesura de regulació de preus.

És el cas de l’Ajuntament de Tarragona, Reus, Mont-roig del Camp o Montblanc que treballen per adherir-se a la regulació del preu del lloguer un any després i que permeti baixar els preus de l’habitatge i permetir accedir a tota la població a poder accedir a l’habitatge.

El portaveu del Sindicat de Llogateres de Catalunya, Enric Aragonès, explica que el seu objectiu total és baixar un 40% els preus del lloguer a Catalunya i que les famílies no dediquin més d’un terç el seu salari.

Amb tot, la Generalitat ha declarat Tarragona com una àrea d’habitatge tensa durant els propers cinc anys. Una declaració que permetrà que diversos consistoris despleguin la Llei de mesures urgents com és el cas de l’Ajuntament de Tarragona, on la consellera d’Habitatge Eva Miguel ja ha advertit de la urgència de la mesura.

Finalment, el portaveu del Sindicat de Llogateres ha assenyalat que els municipis que s’han adherit a la proposta han estalviat una quantitat d’uns 528 euros l’any del preu del lloguer.

PUBLICITAT