Drets Socials ratifica el tancament de la Residència de Gent Gran de Reus després de rebre l’informe tècnic

Els sindicats critiquen que el document només reculli les mancances de l’immoble, sense evidenciar un “risc imminent”

El Departament de Drets Socials ha ratificat el tancament de la Residència de Gent Gran de Reus, després de rebre l’informe tècnic que corrobora les deficiències estructurals de l’immoble. La directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons, i la directora dels serveis territorials de Drets Socials a Tarragona, Mònica Alabart, ho han notificat aquest dilluns als treballadors i familiars dels usuaris del centre. Des de IAC-CATAC s’han mostrat “decepcionats”, ja que, segons han assegurat, el document “només recull l’historial de mancances que té l’immoble des del 2004”, però sense especificar que hi hagi un “risc imminent”. “Estem com al principi”, han afirmat des del sindicat davant la manca de solucions plantejades des del Govern.

Una de les treballadores del centre i membre del comitè territorial de Drets Socials de l’IAC-CATAC a Tarragona, Carmen Mesas, ha afirmat, en declaracions a l’ACN, que amb la presentació de l’informe “s’ha demostrat la deixadesa per part del Departament de fer cap tipus d’inversió en aquesta residència”. “El centre no està en tan mal estat com per fer-nos marxar ja”, ha subratllat.

Mesas també ha criticat que des de Drets Socials no els hagin confirmat quan hauran de deixar l’equipament. “No ens ha quedat res clar”, ha afirmat Mesas, qui ha afegit que “estan com al principi”. Per tot plegat, ha afirmat que “la lluita continua” i que el pròxim 29 de novembre es tornaran a desplaçar fins al Parlament, on “exigiran explicacions” al secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós.

Per la seva banda, la presidenta del comitè territorial de Drets Socials de CCOO a Tarragona, Glòria Boqué, ha afegit que l’informe tècnic no inclou “ni dades ni estudis” i que “només relata el que ha anat passant durant aquests anys”.

Un segon tancament al Baix Camp

Paral·lelament al cas de Reus, l’Ajuntament de les Borges del Camp (Baix Camp) també està buscant una solució per no perdre la residència d’avis del municipi. Segons ha informat l’alcalde Joaquim Calatayud, la Residència Mare de Déu de la Riera es troba en un estat “complicat” i necessita una “inversió milionària” per adequar l’equipament a la nova normativa.

Calatayud ha assegurat que les reformes ascendeixen a 2 MEUR i que el consistori -que és qui gestiona el centre- no pot assumir-ho. Per aquest motiu, han exigit a la Generalitat responsabilitats per trobar una solució i evitar que es perdin les 33 places actuals -32 concertades i una pública-.

PUBLICITAT