Castellvell del Camp inaugura les obres del Refugi Antiaeri del carrer Sant Jaume

Les obres de restauració del Refugi antiaeri del carrer Sant Jaume de Castellvell del Camp han estat inaugurades oficialment aquest dissabte 16 de març. L’antic refugi de la Guerra Civil, un cop finalitzada la seva rehabilitació, es podrà visitar el proper dissabte 23 de març durant el matí en el transcurs de la recreació històrica ‘Castellvell en Guerra’.  A partir d’aquí, l’Ajuntament organitzarà jornades de portes obertes durant la Setmana Santa i els caps de setmana, fins a la museïtzació definitiva del refugi, que permetrà programar-hi visites de manera regular.

Com és habitual en aquest tipus d’infraestructures, el refugi antiaeri recuperat a Castellvell del Camp consta de dues portes d’accés, es troba a sis metres de fondària, combina parets nues i d’altres de pedra d’obra i té forma de “L”, amb l’objectiu d’esmorteir les ones expansives en cas de bombardeig. El refugi del carrer de Sant Jaume tenia una capacitat per a una trentena de persones que, en sonar les sirenes d’alerta, baixaven a l’interior dels passadissos on hi havia aigua i aliments com bacallà, pa o botifarra, a més de mantes per si els veïns havien de quedar-s’hi hores.

El regidor de Cultura de Castellvell del Camp, Jordi Jové, ha assenyalat les particularitats del Refugi.

El Refugi antiaeri de Castellvell es va descobrir l’any 2019, durant unes obres de pavimentació al nucli antic del municipi. El projecte ha costat al voltant de 225.000 euros i s’ha executat en dues fases. La primera, va centrar-se a consolidar l’espai, mentre que la segona ha rehabilitat i condicionat el Refugi.

PUBLICITAT