11 municipis del Baix Camp en situació d’excepcionalitat per sequera

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, ha anunciat recentment que els 224 municipis amb restriccions d’aigua es dupliquen i passen a ser 495 a tot Catalunya, sent ja més de la meitat. Entre ells hi ha 11 municipis del Baix Camp; Alforja, Botarell, Colldejou, les Borges del Camp, Riudecols, l’Aleixar, Capafonts, Pratdip, Vilaplana, Vilanova d’Escornalbou i l’Argentera. No obstant això, aquest fet no es farà efectiu fins la setmana vinent quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Foto: ACN

Aquesta situació suposa un seguit de mesures pels municipis que consisteixen en la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles i d’un 15% per a usos industrials, també reducció de l’aigua per a usos lúdics, prohibició del reg en zones verdes tant públiques com privades, prohibició de la neteja dels carrers amb aigua potable i la reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant de 250 litres al dia a 230.

Per un altre costat, Reyes afirma que les pluges del darrer cap de setmana “han estat positives, però encara insuficients”. La situació als embassaments a Catalunya continua sent crítica, especialment al Camp de Tarragona en què el pantà de Siurana tan sols arriba al 7,13% i el de Riudecanyes al 7,85%, els més baixos a tot Catalunya junt al de Sau, a la comarca d’Osona.

PUBLICITAT