CGT celebra un vermut sindical en benefici del Comitè d’Empresa del 112

CGT Baix Camp – Priorat ha celebrat aquest dissabte un vermut sindical a la Plaça de la Farinera de Reus. L’entitat ha organitzat aquest acte amb l’objectiu de reivindicar les lluites socials i sindicals al territori. A més, els beneficisi econòmics extrets de la venta de vermut i també de samarretes aniran destinats a la lluita per la internalització que viu el Comitè d’Empresa del 112, que treballa per la desprecarització del servei públic d’emergències de Catalunya.

Foto: CGT Reus

El Comitè d’Empresa del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgències 112 de Catalunya representen als més de 250 treballadors del 112. Des de 2009, la Generalitat de Catalunya subroga aquest servei a empreses privades externes, generant així una precarietat laboral de la plantilla, que assegura té una càrrega de feina intensa i amb unes implicacions psicològiques que es desprenen de la tipologia de trucades que no són reconegudes ni pagades de manera apropiada.

Per això, des del Comitè defensen que la Generalitat de Catalunya ha de reconèixer aquest servei com un servei públic, de qualitat i que respecta als seus treballadors, per tal que puguin oferir el millor servei a la ciutadania. En aquest sentit, consideren que la Generalitat hauria d’assumir el 100% del Servei i de la plantilla, i negociar un conveni propi dins del CAT112 que reconegui les casuístiques del servei com ara horaris, idiomes, afectació psicològica…

En l’esdeveniment s’han dut a terme diversos parlaments amb la presència de quantitat de representants d’entitats socials del territori, des del mateix Comitè del 112 a diverses branques de la CGT com Correus, ambulàncies o personal d’atenció educativa. També hi han participat l’assemblea feminista ‘l’Hora Violeta’, l’Associació Antifeixista del Priorat i les plataformes ‘Aturem Hard Rock’ i ‘ Riu Siurana Viu’.

PUBLICITAT