Vila-seca reinicia la FiM amb 34 propostes de música emergent i familiar

La FiM, la Fira de Música emergent i familiar, torna cinc any després a Vila-seca (Tarragonès) amb la voluntat de convertir-se en cita, aparador i mercat de la música moderna emergent i els espectacles musicals familiars fets a Catalunya.

Fotografia de família de representants de l'Ajuntament de Vila-seca i de l'organització de la Fira de Música, la FiM, durant la presentació de la nova edició. Imatge del 26 d'abril del 2021. (Horitzontal)

Del 7 al 9 de maig, sis espais de la ciutat acolliran les 34 propostes seleccionades per l’organització d’entre les 535 que van respondre a la convocatòria.

La FiM Vila-seca vol aprofitar el bagatge de les setze edicions fetes fins el 2015 i convertir-se de nou en un aparador de referència per a la música emergent que, alhora, sigui atractiu per al públic. E

l director artístic, Martí Marfà, ha destacat aquest dilluns que el talent que hi ha a Catalunya és “desbordant” i que, en plena pandèmia, cal donar sortida i visibilitat a la “creativitat confinada”. La FiM, ha subratllat Marfà, “reneix per promoure la pedrera creativa i per fer de baula entre l’escena amateur i l’escena professional”.

La FiM manté la vocació d’esdevenir un aparador dels grups emergents, però en l’edició de reinici també incorpora propostes adreçades a tots els públics, amb molta demanda i potencial.

En l’àmbit professional s’han previst 22 activitats, entre virtuals i presencials, amb l’objectiu de dinamitzar el sector en un context marcat per la pandèmia.

La FiM Vila-seca vol aprofitar el bagatge de les setze edicions fetes fins el 2015 i convertir-se de nou en un aparador de referència per a la música emergent que, alhora, sigui atractiu per al públic.

La gran novetat de l’edició de represa, que s’ha batejat com ‘Reinicia la FiM’, és la incorporació de propostes de música familiar, una escena amb un “gran potencial” i amb una demanda creixent i que té un gran potencial.

Finalment, la FiM també vol potenciar la qualitat i l’exigència artística d’aquest tipus de propostes per a tots els públics i convertir-se en un espai de referència d’aquest àmbit.

Un programa escollit entre més de 500 propostes

La convocatòria artística ha rebut 535 propostes i la tria, segons ha admès Marfà, ha estat “apassionant però molt difícil, per la quantitat i qualitat” dels grups que aspiraven a participar en la FiM. Finalment, la programació emergent i familiar constarà de 34 propostes musicals, amb més de la meitat de grups liderats o formats per dones, i un 25% de grups del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que oferiran deu estrenes absolutes i una vintena de presentacions de nous àlbums.

La programació de músiques emergents inclou les propostes que es mouen entre el pop i l’indie com Gebre, Carlota Flâneur, Porto Bello, Anabel Lee, Cine Nuria i la banda debutant Celistia. Dins l’etiqueta de músiques del món hi actuaran formacions com Caramelo a Kilo, Maria La Blanco o Marcel i Júlia. Dins l’escena electrònica hi ha bandes com b1n0 o Bofirax, o Clara Poch i Marçal Calvet.

En el panorama de cançó folk i d’autor hi ha projectes com els de Lia Sampai i Monkey Jane, i en l’escena urbana la fira ha programat els joves Kids from Mars, Ariana Abecasis i Pol Bordas. Les propostes de jazz i contemporània aniran a càrrec Sambach, Lucia Fumero o Dani López Quartet.

Al planter d’espectacles musical familiars s’han inclòs companyies consolidades com Xiula o Samfaina de Colors, mentre que en el pla emergent s’aposta per La Curiosa. El programa també inclou una nova proposta per a nadons de la companyia gironina Pels més menuts.

També es podrà gaudir de la proposta de Pulmon Beatbox; del repàs al folk americà de ‘One, Two, Free…folk!’, o de les havaneres per a públic infantil de Les Anxovetes. Completaran la programació familiar la nova cantata del Petit Taller de Cançons i la presentació per a professionals del nou disc de La Tresca i la Verdesca.

Les 38 funcions programades seran d’accés gratuït però caldrà fer una reserva prèvia de localitats. El procés s’activarà el 29 d’abril i podrà fer-se a través del web del certamen. L’organització ha situat dos escenaris exteriors al Castell de Vila-seca i un altre al parc de la Formiga, mentre que els recintes interiors són l’auditori Josep Carreras, l’auditori Josep Malapeira i el Teatre El Centru. A més, una desena de concerts es podran seguir en línia.

PUBLICITAT