Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lluita per la bandera verda de la sostenibilitat hostalera

Seixanta establiments hostalers de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa duta a terme per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi. 

Es tracta d’una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival. Així, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant competirà amb fins a 20 municipis de la regió de Catalunya i intentarà arrabassar la Bandera Verda a Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, els dos municipis que van resultar guanyadors en l’última edició de la iniciativa Banderes Verdes a la regió. El Movimiento Banderas Verdes preveu accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costeres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50 % dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, la campanya tindrà lloc aquest any en més de 140 municipis costers de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes a tot el país.

PUBLICITAT