Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hissa la Bandera Blava 2023

Aquest dissabte 8 de juliol ha tingut lloc la hissada de la Bandera Blava 2023 a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Totes les platges del municipi han aconseguit aquest guardó, que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis. En concret, les tres platges de l’Hospitalet de l’Infant (la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn); i també la platja de l’Almadrava. Es tracta d’un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education(FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

El guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció del medi.

Totes les platges del municipi també llueixen aquest estiu la Bandera Ecoplayas 2023. Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava i també la Cala Justell han tornat a rebre enguany la Bandera Ecoplayas, un guardó que concedeix l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) amb l’objectiu de distingir les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental.

PUBLICITAT