Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant aplica el control d’aforament a la Cova del Llop Marí

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant començarà a controlar l’aforament a partir del 10 de juliol a la Cova del Llop Marí. De fet, en els darrers anys hi ha hagut un increment del nombre de visitants, principalment durant la temporada estival.

A més, el consistori ha establert mesures per controlar-ne l’aforament i l’accés, ja sigui per terra o per mar; i prevenir alhora els accidents i les conductes incíviques.

Per poder controlar l’accés a la cova, limitat a 10 persones, s’hauràde reservar en una franja de mitja hora a través del web de turisme de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant.

A més, els horaris de control d’accés a la cova seran: del 10 de juliol al 12 de setembre, cada dia, de 10 a 19 h; i del 13 al 26 de setembre, de 10 a 18 h, els divendres, dissabtes i diumenges. De fet, les tasques de control es duran a terme des de la zona de la Cova del Llop Marí a través del servei de vigilància i salvament amb un dispositiu permanent.

També, es controlarà l’aforament als aparcaments que utilitzen les persones que anar a la platja del Torn, a través de la qual s’accedeix a la cova. El control es farà a la carretera del Torn que uneix la carretera nacional 340 amb la platja.

Existeixen dos aparcaments amb una capacitat total de 80 vehicles. Per fer-ho, s’ha posat un punt de control al mirador del Torn, on es regularà el pas de vehicles per accedir als aparcaments.

Tot i que l’ordenança de platges i de circulació de vehicles preveu que es pugui establir una taxa d’accés al medi natural en èpoques determinades i en espais on hi hagi aparcament regulat, aquest estiu no s’aplicarà cap taxa per accedir a la Cova del Llop Marí ni per accedir als aparcaments d’aquest indret.

PUBLICITAT