Una detinguda a Cambrils per obtenir 500.000 euros amb 28 estafes per Internet

La Guàrdia Civil ha detingut a Cambrils (Baix Camp) una dona com a presumpta autora de fins a 28 estafes per internet amb les quals hauria obtingut uns beneficis de 500.000 euros. A l’arrestada se la investiga pels suposats delictes d’estafa, apropiació indeguda, usurpació d’estat civil i organització criminal.

Els investigadors li atribueixen també el paper de responsable principal d’una trama dedicada a aquestes estafes. En el marc de la investigació, a més, el cos armat ha detingut o investigat unes altres onze persones. La batejada com operació Falseta va començar el maig passat arran d’una denúncia interposada pel Departament de Seguretat del grup Volkswagen. Van detectar una operativa fraudulenta en el finançament de vehicles.

La dona acumulava nombrosos requeriments judicials: quatre de recerca, detenció i ingrés a la presó així com 39 més de detenció i personació. Per aquest motiu, segons la Guàrdia Civil, no sortia pràcticament al carrer i canviava freqüentment de domicili amb el seu marit i fill, especialment a la demarcació de Tarragona però també a la rodalia de Barcelona.

En el moment de detenir-la, els agents li van intervenir a casa seva un vehicle adquirit amb el procediment utilitzat per a l’estafa. També se li va decomissar informació relacionada amb els fets. El seu marit figura també com ha investigat.

PUBLICITAT