Tot a punt per al Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

L’Hospitalet de l’Infant tornarà a acollir aquest estiu el Festival Internacional de Guitarra. Enguany, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, sota la coordinació i direcció artística de Patricia Mercado i Anders Clemens. La quarta edició se celebrarà del 21 al 25 de juliol, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, amb les mesures necessàries per prevenir la COVID-19.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Nuria Ortiz, ha assenyalat: “Reprenem el festival que, com a part de la programació estable de cultura, té com a principal objectiu oferir una programació musical de qualitat i, a la vegada, accessible a tothom, en aquest cas, des del vessant d’un instrument popular com la guitarra”.

Tal com ha explicat el director artístic, Anders Clemens, la quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

De fet, l’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món, en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorell i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que hi actuaran. Altres músics destacats que participaran en el Festival són: el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera), entre altres.

«Per reforçar el caràcter obert del festival, adreçat no només a un públic específic i entès, sinó al públic en general», tal com ha destacat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz, a més dels concerts s’han programat enguany dos tallers: un per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay a l’entorn del conte titulat «La guitarra màgica»; i un altre, per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t, un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar.

També s’ha programat una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada “Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor”.

PUBLICITAT