S’arxiva la causa contra els dos activistes del GEPEC

El Jutjat d’instrucció número 1 de Falset ha arxivat provisionalment la causa contra dos activistes del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), els quals se’ls investigava per un presumpte robatori amb força d’una placa franquista del pantà de Riudecanyes.

L’any 2018, la Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes va denunciar Andreu Escolà, expresident del GEPEC-EdC com a presumpte responsable de la desaparició del vestigi. L’activista va negar el robatori i va assegurar que la denúncia estava basada en una fotografia on sortia amb una rèplica de la placa, que era més gran que l’original i feta d’un altre material. La setmana passada, Santi Borràs, també va declarar als jutjats de Falset per la mateixa causa. Llavors, l’ecologista va denunciar la “criminalització i judicialització” de la lluita antitransvasament del riu Siurana per part dels regants.

En la interlocutòria que ha tingut accés l’ACN, la jutgessa ha considerat que no existeix cap “element directe o indirecte” que acrediti la participació dels investigats, Andreu Escolà i Santi Borràs.

PUBLICITAT