Riudecanyes lidera el creixement d’habitants des de la pandèmia

Riudecanyes és el municipi del Baix Camp que més ha crescut després de la pandèmia, va passar de tenir 1.146 habitants a principis del 2020 a 1.279 veïns en tres anys. Tot i això, el lloguer del municipi està bastant complicat i es lamenta la situació en què es troben cases del barri antic buides i que queden fora del parc immobiliari, especialment de lloguer.

Es tracta d’una tendència que candidats com el d’ERC a Riudecanyes, Ernest Roigé, o Junts per Riudecanyes, Carlos Samarra, volen capgirar amb polítiques d’habitatge que tenen alguns punts en comú. Els dos caps de llista coincideixen en destinar un dels pisos de l’Abadia, l’edifici recentment adquirit pel consistori, a lloguer social. Els dos partits també comparteixen la visió de destinar altres espais de l’immoble a usos públics, com ara una biblioteca, un centre de dia per a gent gran o un coworking. Entre altres promeses que porten a programa, Carlos Samarra planteja fer un cens d’habitatge i crear una borsa d’habitatge jove per als veïns del municipi menors de 35 anys que puguin demostrar un mínim de deu anys empadronats a Riudecanyes. Samarra considera que el poble “no hauria de créixer més” i, per contra, caldria “mantenir el jovent” per evitar convertir-se en un poble dormitori i perdre “l’essència” del municipi.

Per la seva part, Ernest Roigé, l’alcalde actual, apunta a la creació d’un cens d’habitatges del centre per facilitar el lloguer a noves famílies, però també aposta per finalitzar i recepcionar les urbanitzacions ubicades als afores.

PUBLICITAT