Reus tramita d’urgència l’expedient sancionador contra el local precintat per incomplir les mesures anticovid

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest dilluns un decret per iniciar de manera urgent l’expedient sancionador contra l’empresa que gestiona el local d’oci nocturn precintat dissabte per la Guàrdia Urbana per incomplir de manera reiterada les mesures anticovid.

En el mateix decret, l’alcalde resol, com a mesura provisional, el manteniment del precinte de l’espai fins que s’iniciï el procediment sancionador.

La de dissabte és la quarta actuació policial, des del novembre, en aquest local situat al raval de Robuster. En roda de premsa, l’alcalde ha afirmat: “No és només una irresponsabilitat. És un atac a la salut pública de la ciutat. És un atac premeditat i conscient a la seguretat dels reusencs i reusenques”.

L’alcalde ha afirmat que el procediment sancionador que obrirà de manera urgent el departament municipal d’Activitats determinarà la possible sanció o suspensió temporal de l’activitat del local.

D’acord a la normativa, la sanció en cas de considerar-se infracció greu, pot arribar als 10.000 euros de multa i la suspensió de l’activitat per un màxim de 6 mesos; i en cas de considerar-se infracció molt greu, fins a 100.000 euros i suspensió de fins a 12 mesos.

Tampoc es descarta l’extrem que el local pugui acabar perdent la seva llicència d’activitat. Es preveu que en un mes l’expedient s’hagi resolt. “Li donarem la màxima prioritat i cadascú podrà aportar els seus arguments”, ha afegit el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats.

Alhora, les denúncies de la Guàrdia Urbana segueixen el seu curs tant al jutjat com al Departament de la Salut de la Generalitat, que determinaran les corresponents mesures.

Festes clandestines en domicilis

Carles Pellicer qualifica la reincidència en l’incompliment de les restriccions a la discoteca ‘Classix’ de Reus com “el cas més greu” que s’ha identificat a la ciutat.

“Però som conscients que hi ha persones que fan trobades i festes en domicilis i no respecten les normes de prevenció, el missatge d’avui també va per a ells: la seva conducta, la seva irresponsabilitat provoca el tancament de comerços, de bars, restaurants i altres activitats econòmiques”, ha conclòs.

PUBLICITAT