Reus imposa 115 denúncies a ciclistes i usuaris de patinets en una setmana

La Guàrdia Urbana de Reus aixeca 115 actes de denúncia durant la setmana passada en la campanya preventiva de control de ciclistes i usuaris de vehicle de mobilitat personal. De fet, es tracta de la primera campanya preventiva en matèria de seguretat viària de les que s’han planificat pel 2022 i, que ha estat d’abast territorial català coordinada pel Servei Català de Trànsit.

La infracció més detectada ha estat la de circular per voreres en patinets, amb un total de 87 denúncies, seguida de circular amb un Vehicle de Mobilitat Personal de nit o amb poca visibilitat, sense llum ni roba reflectant, amb 12 denuncies. A més, es segueixen les denúncies amb un número de persones superior i utilitzar dispositius de telefonia mòbil durant la conducció d’un VMP. Pel que fa als ciclistes, s’han aixecat actes per circular per voreres i per circular de nit, sense dispositius d’enllumenat i senyalització òptica.

La campanya, s’ha dut a terme del 10 al 16 de gener i té com a objectiu conscienciar les persones usuàries de l’ús responsable d’aquests vehicles i les conseqüències d’incomplir la normativa que els afecta. La principal finalitat és reduir els accidents a les voreres i als espais de vianants.

PUBLICITAT