Reus estrena senyalització viària inclusiva amb pictogrames

L’Ajuntament de Reus ha senyalitzat amb pictogrames inclusius els passos de vianants que hi ha davant de tres centres educatius de la ciutat: el CEE Font del Lleó, l’Escola Montsant i l’Institut Escola Pi del Burgar de Reus.

La proposta, impulsada per la regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de les regidories d’Ensenyament i de Desenvolupament Urbà i Via Pública i del servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, s’ha portat a terme aquest dimarts, 1 de juny.

Tot plegat, ha sorgit dels espais de treball del Consell Municipal de la Discapacitat. Concretament, de la subcomissió creada amb aquest objectiu dins de la comissió d’accessibilitat arquitectònica. S’ha dut a terme amb la participació dels tres centres educatius que s’han afegit a la iniciativa.

L’acte, que s’ha desenvolupat en tres fases, una davant de cada centre educatiu, ha simbolitzat l’estrena de la senyalització viària inclusiva amb pictogrames a la ciutat. De fet, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella; i el regidor d’Educació, Daniel Recasens, així com amb la participació d’alumnes i responsables dels centres educatius, i d’algunes de les entitats i associacions que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat.

En paraules de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, “l’objectiu és fer una ciutat més amable i comprensible. Els pictogrames, comunicació amb imatges, ajudaran als infants amb trastorns greus del neurodesenvolupament com TEA però seran útils a tothom. Volem donar visibilitat a la necessitat d’atendre les diferents necessitats de la ciutadania a l’hora d’informar sobre l’ús de la via pública i, més enllà, avançar cap a una ciutat inclusiva”.

Els passos de vianants mostren de forma gràfica la seqüència d’accions que s’han de seguir per creuar el carrer de forma segura d’acord amb els pictogrames d’ARASAAC, que ja s’utilitzen en la senyalització interior de diversos centres educatius de la ciutat.

Tot i que no hi ha un calendari definit, l’objectiu és que aquesta senyalització s’ampliï a altres passos de vianants, i que s’integri també en la senyalització interior d’equipaments i instal·lacions municipals.

PUBLICITAT