Reus dona suport als guies turístics, professió especialment colpejada per la pandèmia

L’Agència de Promoció de Ciutat de Reus ha mostrat el seu suport a l’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya (AGUICAT). La regidora de l’Agència de Promoció de la ciutat de Reus, Montserrat Caelles i la representant de la comissió AGUICAT de Tarragona, Carme Granados han signat la declaració i el dècaleg de bones pràctiques dels guies turístics.

Caelles ha volgut destacar el “suport a un sector que ha patit molt per la crisi de la Covid”. A més, ha posat en valor la defensa de les aministracions a l’ofici. “Ara més que mai les institucions s’uneixen per posar en valor la importància del guiatge de  qualitat”. Per la seva banda, Montserrat Caelles ha valorat la feina dels guies professionals com indispensable.

“Els professionals habilitats són els que contribueixen a «generar riquesa» i fomentar el bon ús de l’espai públic en convivència amb la ciutadania i el coneixement del patrimoni del territori”, tal com ha explicat.

Entre els objectius, destaquen millorar  la imatge interna i externa del territori i fer de les visites guiades una experiència de qualitat  per al visitant. A més de posar en valor i difondre la feina realitzada pel col·lectiu de guies com a difusors del patrimoni i la cultura del territori. Un ofici que ajuda a afavorir la convivència amb la població i l’activitat econòmica local, minimitzant els impactes negatius que es puguin produir per l’afluència de grups a la via pública.

Defensa  de la  professió de guia oficial de turisme amb l’objectiu d’oferir un servei de qualitat

La declaració i el decàleg de bones pràctiques promouen, millorar l’activitat i la professió de guia turístic al territori. De fet, l’Aguicat representa els guies turístics habilitats per la Generalitat de Catalunya i actualment estàn preparant noves accions per donar-se a conèixer a més públic.

Des de l’entitat, algunes de les accions previstes per la nova temporada és vetllar per una oferta turística respectuosa amb el medi, la cultura de les nostres terres i la pròpia població, seguint els criteris  de desenvolupament d’un turisme sostenible.

PUBLICITAT