Reus diagnostica un creixement amb més de 3 accidents de patinets elèctrics al mes

La Guàrdia Urbana de Reus ha tingut coneixement de 37 accidents de trànsit amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal implicats. Amb tot, es comptabilitza des que el mes d’agost de l’any passat va entrar en vigor la modificació de l’ordenança de Civisme que regula el seu ús per la via pública. De fet, durant aquests 11 mesos (entre agost de 2020 i juny de 2021), s’han produït una mitjana de 3,37 accidents al mes.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez han destacat l’alça en els darrers mesos dels accidents.

De fet, durant els 5 darrers mesos de 2020 es van produir 14 accidents, 2,8 cada mes. Durant els sis mesos de 2021 s’han registrat 23 accidents.

L’alcalde ha mostrat la seva preocupació per l’evolució de les dades, i ha insistit en que La Guàrdia Urbana donarà continuïtat a la política de formació i sanció per fer reduir la sinistralitat i la sensació d’inseguretat que el mal ús dels patinets elèctrics causa especialment entre els vianants

Vázquez, al seu torn, ha defensat l’aposta del Govern de Reus per la mobilitat sostenible, però ha reclamat a tots els usuaris de la via pública i en especial als usuaris de patinets elèctrics, que prenguin precaucions i extremin les mesures de seguretat per evitar posar-se en risc ells mateixos i altres usuaris de la via pública.

En aquest sentit, ha recordat que cal fer un ús correcte dels espais públics, i que l’ordenança de Civisme prohibeix als vehicles de mobilitat personal que circulin per les voreres. I ha recomanat als que l’utilitzin que facin ús del casc. Tot i que a Reus encara no és obligatori, és una protecció que pot evitar accidents greus.

PUBLICITAT