Protecció civil repetirà la prova d’alertes mòbil el 13 de juny

Protecció Civil ha anunciat aquest dimarts que el 13 de juny repetirà la prova d’enviament massiu per telèfons mòbil a Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès. Aquest anunci arriba després d’una fallida prova el 12 d’abril d’aquest any i la posterior denúncia de Protecció Civil als seus homòlegs a l’estat.

Amb aquest anunci, la Generalitat ha comunicat també que ajornarà la prova que havia de tenir lloc el 31 de maig a Barcelona i la zona metropolitana. Aquesta es durà a terme “un cop s’hagi garantit que l’eina desenvolupada pel Ministeri de l’Interior funciona correctament”, tal com explica el comunicat.

Cal remarcar que durant la prova del 12 d’abril, els ciutadans vinculats a dues de les grans companyies telefòniques van reportar una taxa d’enviament correcta per sota del 10%, i pel que fa al global, menys d’un 40% d’aquells que van respondre l’enquesta van manifestar rebre correctament l’alerta.

Així doncs, aquesta serà la quarta prova del sistema, la primera va tenir lloc a Lleida el 28 de febrer, la segona a Tarragona el 12 d’abril, i la tercera el 27 d’abril a Catalunya central i Girona. Ara es vol posar l’eina a punt abans de la darrera prova a Barcelona, que serà la que implicarà a un nombre més gran de població.

PUBLICITAT