Noves visites guiades al patrimoni de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant per aquest estiu

Les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat diverses visites guiades al patrimoni per aquest estiu.

En concret, per al període estival entre l’1 de juliol i el 12 de  setembre, s’han preparat diverses visites com: l’Hospital del Coll de Balaguer, al Molí de l’Oli de Vandellòs o a la Masia de Castelló entre altres. A més, es poden visitar les fortificacions de la Guerra Civil, a l’entorn de l’antiga via de ferrocarril; i a l’Hospitalet de l’Infant vist del mar. Aquestes visites, s’oferiran en grups reduïts i respectant les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19.

En les visites guiades a l’Hospital del Coll de Balaguer, s’hi mostrarà el centre de visitants fundat per l’infant Pere d’Aragó l’any 1344. Tot plegat, per defensar, assegurar i poblar el territori i el pas pel Coll. En aquest espai museogràfic s’hi expliquen les característiques i la història d’aquest conjunt monumental, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant, que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

També, hi haurà visites guiades a aquest bé patrimonial adreçades a les famílies, pensades perquè els pares i els fills aprenguin jugant. Tot d’una divertida, mitjançant una gimcana. Sobretot, estan adreçades per als nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. En vista de l’èxit que tenen, l’Ajuntament n’ha incrementat la freqüència.

A més, aquest estiu, es tornaran a oferir les visites guiades nocturnes a l’Hospital, amb tast de vins inclòs al pas de ronda, per al públic adult.

Una experiència diferent es brindarà en les visites guiades al Molí de Vandellòs. Es tracta d’una visita guiada a l’antic molí, que avui dia és un centre d’interpretació de l’oli, on es mostra el procés d’elaboració de l’oli; i on es conserva la maquinària original i diverses eines. Aquesta visita inclou també una visita al molí actual de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs i a l’Agrobotiga.

Finalment, Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant oferiran altres propostes com es visites guiades al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, o Primera línia de defensa, les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer”. Tot plegat, per explicar la història de la vila i del seu territori durant el periode d’estiu.

PUBLICITAT