Medi Ambient de Reus impulsa la recollida de residus pel “Let’s Clean Europe”

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, organitza en el marc de l’acció a nivell europeu “Let’s Clean Up Europe”, una recollida de residus al terme de Reus què, per adaptar-se a la situació de pandèmia, es podrà realitzar del 7 al 9 de maig al ritme dels participants en l’horari que desitgin.

Així, fent servir de base les Rutes Reus, itineraris de salut i paisatge que passen per l’entorn agrícola del terme, s’habilitaran onze punts de recollida selectiva per tal que es puguin recollir residus dels vorals, tot passejant pel terme o al voltant dels punts que Medi Ambient ha habilitat. Aquesta acció es realitza amb la col·laboració de l’associació sense ànim de lucre Good Karma Projects.

Així doncs, els dies 7, 8 i 9 de maig es proposa a la ciutadania que organitzi el seu propi equip de recollida, dins de la seva bombolla de convivència o bombolla ampliada seguint les recomanacions del PROCICAT, i què surtin a recollir residus pels camins i els barrancs i rieres al voltant dels quatre itineraris corresponents a les següents Rutes Reus.

Els onze punts habilitats estaran formats per una unitat per a la recollida de paper i cartró, un de recollida d’envasos, un altre de vidre i un per a la recollida de rebuig i estaran disponibles des de les 9h del matí a les 19h de la tarda.

Tots els participants que emplenin les dades de recollida rebran un exemplar de la guia en paper “Rutes per Reus i el seu entorn”. De fet, es podran passar a recollir per l’edifici del Mercat Central de Reus, en horari de 9 a 14 hores.

Finalment, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha animat als veïns i veïnes de Reus a participar en aquesta acció “per donar visibilitat als problemes ambientals originats pels abocaments als espais naturals i restaurar de forma activa l’habitat i el paisatge”.

PUBLICITAT