L’Hospital de la Santa Creu de Jesús posa en marxa el nou accelerador lineal

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Baix Ebre) ha posat en marxa el nou accelerador lineal per a tractaments oncològics. Es tracta d’un aparell que permetrà realitzar qualsevol de les tècniques existents de la radioteràpia, incloses les més innovadores. Així, es podran fer tractaments guiats per la imatge i l’arcoteràpia volumètrica modulada, que localitza en tot moment on es troba el tumor i permet adaptar cada sessió.

Pla mitjà del personal sanitari que treballa amb el nou accelerador lineal de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. Fotografia feta per la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre.

La substitució de l’aparell va iniciar-se al febrer i durant els últims mesos s’han fet les proves de calibratge. Amb aquest equipament, el centre hospitalari tornarà a atendre als pacients oncològics de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, que s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Properament, està previst que s’instal·li un accelerador lineal idèntic a l’Hospital de Reus, amb la voluntat que en un futur es puguin intercanviar tecnologia i pacients. La gerent de la regió sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha apuntat que “l’aparell permetrà millorar els recursos sanitaris i la qualitat de vida de les persones”.

PUBLICITAT