Les Terres de l’Ebre perden més de la meitat de trens ràpids que tenien abans de la pandèmia

Les Terres de l’Ebre han perdut més de la meitat dels trens ràpids que tenien abans de la pandèmia. Només es mantenen quatre freqüències cap a Barcelona i la primera no s’atura a l’Aldea (Baix Ebre) fins a primera hora de la tarda.

El rellotge de l'estació de Tortosa marca quarts de sis mentre arriba un dels trens des de Barcelona que havia d'arribar a les 17.25 hores. Imatge del 10 d'agost de 2016 (horitzontal)

La plataforma Trens Dignes denuncia que el territori està quedant “aïllat” de les connexions d’alta velocitat que enllacen el Camp de Tarragona amb Madrid i Europa, i també cap al sud de l’Estat. L’entitat reclama al nou Govern que redacti un pla director de mobilitat.

L’enquesta en què s’ha de basar està feta des del 2019. També s’insisteix en la tan demandada interconnexió de les xarxes de busos amb les estacions de Móra la Nova i l’Aldea.

Amb un tren de mitja distància costa prop de tres hores arribar a Barcelona. El servei ha anat empitjorant amb els anys i la demanda també. “Com hi ha d’haver demanda si no hi ha una oferta lògica i raonable per les necessitats que tenim?”, ha qüestionat Pepi Borràs, portaveu de Trens Dignes.

És per això que la plataforma prioritza dues peticions al nou Govern de la Generalitat. D’una banda, la redacció del Pla director de mobilitat de les Terres de l’Ebre i, de l’altra, la interconnexió de xarxes de transport públic. “Cal una planificació adequada i sensibilitzar a la població perquè utilitzi el transport públic. És el repte importantíssim que tenim com a territori”, ha apuntat Borràs.

PUBLICITAT