Les targetes moneder ja roden pels negocis locals de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant

Ja circulen per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les targetes moneder que l’Ajuntament ha lliurat als veïns i veïnes del municipi. De fet, se’ls hi ha atorgat a les persones que ja les han demanat i que compleixen els requisits establerts a les bases dels nous ajuts per al foment del teixit empresarial. Amb aquestes targetes, el consistori subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya “Fes-la rodar”.

Fins ara, el consistori ha rebut 650 sol·licituds i ha activat 325 targetes. Les persones que encara no les han demanat, poden fer-ho fins al 20 de juny. Les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixen efectivament i estan empadronades al municipi poden presentar-ne la sol·licitud per Internet. Preferentment, però, la poden demanar a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament o a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Les targetes es podran gastar fins al 16 de juliol als negocis locals que s’han vist obligats a cessar o reduir la seva activitat per la pandèmia i que s’han sumat a la campanya «Fes-la rodar» (gairebé una seixantena fins al moment). Entre aquests hi pot haver enguany, com a novetat, petits comerços d’alimentació, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques, ortopèdies i productes higiènics. Aquests establiments només podran acceptar les targetes moneder de tipus Consum 100%.

Pel que fa al tipus de targetes que està lliurant el consistori, n’hi ha de dos tipus, com l’any passat, però amb nous imports, de quantia variable en funció del nombre de membres de les unitats familiars i de la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

– La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat. En total, es disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 150 i els 320 euros (l’any passat l’import mínim era de 100 euros).

– La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 100 i els 160 euros (l’any passat l’import mínim era de 50 euros). Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament.

També com a novetat, a més d’incrementar els imports mínims de les subvencions, el consistori ha afegit una nova categoria de llar com a beneficiària: la llar monoparental amb més d’un fill; i ha establert a les bases que cada targeta s’haurà d’utilitzar com a mínim a tres establiments diferents.

Crida al teixit empresarial a participar en la nova convocatòria

L’Ajuntament fa una crida a tots aquells empresaris i empresàries que encara no s’han sumat a la campanya a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud, com a molt tard el 20 de juny), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta iniciativa amb què el consistori «vol continuar fomentant el teixit empresarial del municipi i el consum en els negocis locals, per reduir l’impacte de la crisi de la COVID-19», segons ha explicat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica.

En vista de l’èxit que la campanya del “Fes-la rodar” va tenir l’any passat, l’Ajuntament té previst obrir una segona convocatòria d’aquests ajuts durant el segon semestre de 2021.  A aquesta iniciativa té previst destinar enguany més de 364.000 euros.

PUBLICITAT