L’alcalde de Riudoms justifica perquè ha rebut la vacuna de la COVID19

L’alcalde de Riudoms Sergi Pedret surt al pas dels comentaris surgits per la seva vacunació i la d’un regidor del seu partit. Els edils de l’Ajuntament de Riudoms van rebre ahir la vacuna de la Covid-19, que administraven a la residència l’Onada de la localitat del Baix Camp.

L’alcalde publica en un comunicat, que van accedir a vacunar-se, a petició dels responsables de la residència, per no haver de llençar dues dosis sobrants de la jornada de vacunació. L’alcalde ha explicat que en tot moment van seguir les indicacions dels sanitaris i ha apuntat que, probablement, des del centre van considerar que ell era una persona adequada per aprofitar la dosi perquè “per temes de gestió de la crisis sanitària són habituals les reunions de l’alcalde amb la residència”.

Salut ha confirmat a l’ACN que analitzarà els fets.

En un comunicat publicat a les xarxes socials i a la premsa, l’alcalde ha detallat que la persona coordinadora de la residència el va trucar per explicar-li que “s’haurien de llençar” unes dosis perquè, per diferents circumstàncies, algunes vacunes programades no s’havien pogut subministrar.

COMUNICAT DE L’ALCALDE:

En relació als fets que van ocórrer ahir a la Residència L’Onada de Riudoms i el posterior ressò a la premsa, l’alcalde Sergi Pedret ha emès el següent comunicat amb l’explicació dels fets:

En els últims mesos he estat en contacte directe i habitual amb la Residència Geriàtrica de Riudoms per tal d’ajudar i de coordinar amb l’Ajuntament totes les tasques que s’han dut a terme per fer front a la situació derivada de la pandèmia de COVID19.
Dins d’aquest seguiment, durant el dia d’ahir se m’ha anat informant de com anava el procés de vacunació a la Residència. Una molt bona notícia que segur que tots hem rebut amb alegria i esperança.
A migdia, un cop vacunades totes les persones residents i professionals, vaig rebre una trucada de la persona coordinadora del procés de vacunació a la Residència i m’explica que unes dosis s’hauran de llençar ja que, per diferents circumstàncies, algunes vacunes programades no s’han pogut subministrar.
Des de l’equip de coordinació van decidir que, abans de llençar aquestes vacunes, calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona, ja que per temes de gestió de la crisis sanitària son habituals les reunions de l’alcalde amb la residència i per tant consideren oportú fer-ho així.
Precisament avui, el secretari de Salut, Josep Maria Argimon, ha aclarit en roda de presa que per qüestions de “logística i per maximitzar les vacunacions” es permet vacunar altres persones sempre que treballin al centre. Categoria dins de la qual l’equip de coordinació deu haver considerat que es trobava l’alcalde i l’altra persona proposada, atesa la tasca d’ajuda i de coordinació amb la Residència que he esmentat abans.
En aquest cas, vaig seguir les indicacions que en tot moment vaig rebre per part dels responsables de la vacunació a la residència, confiant en el seu criteri, en la seva professionalitat i en els protocols establerts per al desenvolupament del procés de vacunació de la població.

Així que, a l’empara d’aquests criteris i havent rebut aquesta indicació, vaig considerar que en cap moment soc qui per decidir qui es vacuna o no es vacuna; i menys encara per negar-me a l’oferiment de vacunar-me davant la possibilitat que aquesta vacuna es llenci, cosa que es podria interpretar com una desconfiança meva cap a la seguretat de la vacuna de la COVID19.
És per aquest motiu que vaig acceptar i em vaig dirigir cap a la Residència, ja que la condició era presentar-m’hi en qüestió de pocs minuts perquè probablement la vacuna podia fer-se malbé en poc temps.
L’altra persona a qui se l’hi ofereix la vacuna li era impossible arribar a la residència en el poc temps que es demana. I en aquest cas, l’equip de coordinació de la vacunació a la Residència -i abans de no aprofitar una de les vacunes- ofereix la possibilitat de que qui
m’acompanya en aquell moment sigui l’altra persona que rebi la vacuna.
Tot aquest procés es va desenvolupar al hall de la residència, seguint totes les normes de prevenció i sense cap contacte amb residents. A més, en tot aquest episodi, tant jo com el meu acompanyant vam seguir tot moment les indicacions de les persones responsables del procés de vacunació i que han estat habilitades per part de les autoritats sanitàries, les quals, en darrera instància, són les que determinen com s’ha de
procedir en aquests casos.
Els que em coneixeu sabeu que en el dia a dia al capdavant de l’Ajuntament només em mou estar al servei de Riudoms i la seva gent, actuant d’acord amb allò que estableixen les autoritats responsables de cada matèria. En aquest cas he fet exactament això.
Així mateix, aquest vespre L’Onada Serveis, que presta el servei a la residència del municipi, ha publicat el següent comunicat:

https://www.lonada.com/centres/noticies/10886/comunicat-de-lonada-serveis.php?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Riudoms, 13 de gener de 2021

PUBLICITAT