L’Ajuntament de Reus mantindrà el Mercat del Carrilet en l’edifici actual

Finalment, el Mercat del Carrilet de Reus es quedarà a l’edifici actual i l’Ajuntament reformarà l’equipament. Les obres podrien començar el 2025 i el govern ho emmarca en una remodelació del sud de la ciutat. L’anterior executiu havia comprat una nau a l’avinguda del Carrilet per ubicar-hi el nou mercat i aquesta era l’aposta d’ERC, ara també al govern encapçalat pels socialistes. De fet, ja s’havia iniciat la licitació per redactar el projecte. Ara, el nou govern fa marxa enrere i el mantindrà al lloc actual. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha reconegut que hi havia un “punt de discrepància”, però ha destacat el “consens” acordat. Guaita també ha avisat que treballaran perquè la Generalitat construeixi una nova estació d’autobusos.

La mateixa empresa que va guanyar el concurs d’idees de l’edifici actual serà l’encarregada d’executar el projecte i les obres perquè el plec ja preveia l’ús de mercat. A més a més, es podrien construir habitatges de lloguer social a sobre de l’equipament. L’alcaldessa ha assegurat que han pres aquesta decisió tenint en compte “l’opinió de la ciutadania i dels paradistes”.

Tot i que Esquerra va insistir durant la campanya electoral que el mercat es traslladaria, ara ha acceptat la imposició del PSC, al capdavant del govern. De fet, aquest era la discrepància principal entre els tres socis. La regidoria d’Urbanisme, d’ERC, Marina Berasategui, ha valorat el canvi com una “evolució i una suma de sensibilitats”. “El que és prioritari és la transformació de la zona sud de la ciutat”, ha subratllat ara. “La ubicació no és l’objecte, sinó que el guany de la ciutat és l’objectiu”, ha manifestat.

L’alcaldessa no ha volgut explicar què passarà amb l’anterior projecte de situar el mercat en un edifici de l’avinguda del Carrilet, amb una licitació en marxa. Ha assegurat que “ja s’ha començat a pensar, però la definició del projecte serà un pas posterior”.

A banda, l’ajuntament ha de resoldre la qüestió de les concessions dels paradistes. Actualment els venedors disposen d’una pròrroga del lloguer que finalitza el 2024. Guaita ha indicat que els serveis jurídics de l’ajuntament “hi estan treballant”. Ha avançat que al setembre tindran les “propostes amb les garanties perquè puguin treballar tranquil·lament”. També deixen pel setembre la decisió sobre què passarà amb els paradistes mentre es facin les obres.

D’altra banda, tenen previst reunir-se amb la Generalitat per reclamar la remodelació de l’estació d’autobusos, just al costat del mercat. Guaita vol que les obres de les dues instal·lacions vagin “compassades”

PUBLICITAT