L’Ajuntament de Cambrils contracta 15 persones aturades a través de convocatòries extraordinàries

L’Ajuntament de Cambrils ha contractat 15 persones aturades a través de dues convocatòries extraordinàries per fomentar la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables i fer front a les noves necessitats relacionades de la pandèmia.  

Per una banda, gràcies a la subvenció Treball i Formació Extraordinària Covid-19 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el passat mes de novembre van signar contracte per nou mesos a jornades complerta dues treballadores socials i una auxiliar administrativa.

Per altra banda, el desembre es van incorporar 11 persones contractades amb una subvenció de la Diputació de Tarragona per a la realització d’accions que fomentin la reactivació ocupacional i econòmica. Durant sis mesos, aquestes persones, que compleixen una sèrie de requisits com estar registrades com a demandants d’ocupació, treballaran a jornada complerta en la realització de neteges extres i desinfeccions als equipaments públics que compten amb més persones usuàries.

Concretament, es destinaran a les set escoles de primària de Cambrils, l’Escola Municipal de Música, les dues llars d’infants municipals, l’Escola d’Adults, el Casal d’Avis, la Biblioteca, i el pavelló poliesportiu.  

L’Ajuntament també ha contractat en pràctiques un jove amb perfil de graduat en Dret, beneficiari de la Garantia Juvenil del SOC.

A més, el Departament de Polítiques Actives d’Ocupació està treballant en la convocatòria de Treball i Formació de la línia Dona del SOC, que permetrà la contractació a finals de febrer d’una administrativa per la Policia Local i una conserge pel Departament de Participació (Centres Cívics) durant un any. 

Finalment, per complementar tots aquests programes, durant l’any 2021 l’Ajuntament promourà nous plans d’ocupació municipals amb un pressupost de 150.000 euros provinents del romanent de tresoreria.  A través d’aquests plans finançats amb recursos propis es contractaran 11 persones (algunes duran 6 mesos i d’altres durant 12 mesos).  

Les persones contractades seran peons de brigada per a les tasques manteniment de la via pública i l’enllumenat, una brigada especial de dues persones per a les petites tasques de manteniment de les escoles publiques i serveis educatius propis, i una persona de manteniment pels diferents equipaments de l’àrea d’Esports. 

 També es reforçarà l’OAC amb dues persones que es dedicaran a donar suport en temes d’informació, atenció a la ciutadania  i acompanyament en tots els processos de tramitació, ja que la tramitació electrònica suposa en alguns casos un plus de dificultat per a un sector de la ciutadania que no disposa ni dels coneixements ni de les eines digitals.  

El regidor d’Ensenyament i Polítiques  Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que l’Ajuntament està mobilitzant tots els esforços i recursos tant propis com en col·laboració amb altres administracions per crear oportunitats de treball a aquelles persones aturades, que tenen perfils de difícil ocupabilitat, que s’han quedat sense feina com a conseqüència de la pandèmia o per la mateixa estructura del mercat laboral del territori.

L’objectiu és que els plans d’ocupació municipals complementin els programes de formació i treball d’altres administracions i s’adrecin a perfils amb menys formació i més dificultats per accedir al món laboral.   

PUBLICITAT