L’Aeroport de Reus reprèn els vols comercials després de vuit mesos d’inactivitat

Aquest dimarts arribaran els primers vols comercials a l’Aeroport de Reus, després de vuit mesos d’inactivitat aèria. Sortiran i aterraran tres vols, procedents de Londres i Shannon al migdia, i Brussel·les al vespre, tots operats per l’aerolínia lowcost Ryanair, si bé s’espera que portin pocs passatgers a bord. Malgrat tot, aquests primers vols il·lusionen la instal·lació reusenca, sense operativa comercial des de l’octubre passat arran la segona onada de la covid-19.

Pla obert del director de l'Aeroport de Reus, Juan Crespo, a la nova terminal, a la zona de sortides. Imatge del 31 de maig del 2021. (Horitzontal)

En una entrevista concedida a l’ACN, el director de l’aeroport, Juan Crespo, parla de les previsions en un escenari incert, amb grans expectatives sobre la terminal totalment reformada, on s’han invertit 12 milions d’euros.

Considera que la mobilitat internacional és “vital”.”Estem plenament preparats per a la recuperació de l’operativa comercial i hem pres totes les mesures sanitàries necessàries per tal de garantir la seguretat sanitària dels nostres passatgers”, afirma sobre el terreny Juan Crespo. “Volem recuperar la confiança de viatjar a la nostra destinació per augmentar progressivament el nostre volum de passatgers “, subscriu.

L’aeroport reusenc va tancar el 2020 per sota dels 40.000 passatgers, un 96,2% menys que el 2019, per l’impacte de la pandèmia. Des d’Aena, com a ens gestor, opta per la prudència i no gosa aventurar cap balanç, donat que el trànsit aeri està molt condicionat a les restriccions, si bé les expectatives ara per ara són optimismes de cara a aquesta nova temporada d’estiu.

Recentment, des de la Taula Estratègica de l’Aeroport, en la presentació de la companyia canària Binter, s’avançava que en aquesta campanya es podrien oferir una vintena de destinacions i vuitanta freqüències. Crespo posa fre i diu que la recuperació de l’operativa serà progressiva, supeditada a l’evolució de la pandèmia, remarcant que la mobilitat internacional és vital.

La represa de l’operativa

Si no hi ha canvis de darrera hora, està previst que aquest dimarts aterrin a Reus els vols procedents de Londres (14.15h), Shannon (14.20h), i Brussel·les (20.15h) i, l’endemà, Manchester (20.40h), tots de Ryanair. Són els primers d’una operativa que s’anuncia tímidament i amb cautela, quan en un any normal les programacions quedaven garantides pels sis mesos de la temporada.

De fet, Aena, com gestor aeroportuari, no gosa confirmar connexions des de Reus més enllà d’una setmana vista, en la qual la companyia irlandesa ofereix set destinacions a quatre països. Així, durant la pròxima setmana s’oferten bitllets per viatjar al Regne Unit -Londres-Stansted, Liverpool i Manchester-, Irlanda -Dublín i Shannon-, Bèlgica -Brussel·les-Charleroi- i Polònia -Gdansk.

El retorn de vols nacionals

En paral·lel, es van anunciar vols nacionals a partir de finals de juny a Palma de Mallorca i Menorca, operats per Volotea, a les Canàries, de Binter -ambdues companyies s’estrenen a l’aeroport reusenc-, i a Eivissa, d’Air Nostrum. A nivell internacional, s’està pendent de les operatives de Tui i Jet2.com, que van manifestar la seva voluntat, però l’operativa no està tancada.

Crespo ha destacat el treball “alineat i conjunt” amb el territori en la recuperació de les rutes nacionals a Reus. Sobre la reivindicació de l’estació intermodal al sud de l’Aeroport de Reus, el paper que hi pot jugar Aena és donar suport a les administracions ja que “un dels nostres objectius és que el passatger arribi al seu destí final de la manera més fàcil i ràpida possible”.

PUBLICITAT