La sexualitat femenina protagonista en les Jornades per la Igualtat a Cambrils

La sexualitat femenina i el plaer seran els eixos principals de la propera edició de les Jornades comunitàries per al foment de la Igualtat de Gènere organitzades per l’Ajuntament de Cambrils.

El programa d’actes s’inicia el dia 8 de Març (Dia Internacional de les Dones) i està integrat per un total d’onze activitats. Així doncs, estaran programades des de diferents departaments municipals com: Joventut, la Biblioteca Josep Salceda i Castells, el Museu d’Història, el Servei d’Atenció Diürna (SADI) i l’àrea de Polítiques d’Igualtat.

Les propostes estan adreçades als diferents públics amb l’objectiu de construir, col·lectivament, una societat feminista on la igualtat de gènere sigui una realitat.

En la línia de l’eix central de les jornades, s’ha programat un cicle de quatre tallers virtuals sobre sexualitat femenina, així com tres tallers virtuals que abordaran aspectes com el plaer, l’acompanyament de la sexualitat i la diversitat sexual i/o de gènere.

També, hi consten altres eixos vertebradors de les jornades com: el trencament dels estereotips i rols de gènere, l’apoderament personal, el reconeixent social i professional de les dones, entre altres.

La primera activitat de les jornades, el 8 de març a les 12 hores, serà l’acte institucional de la concentració ciutadana i la lectura del manifest institucional, que se celebrarà amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. 

Aquell mateix dia, a les 18 hores, s’emetrà el conta contes virtual per la igualtat de gènere, a través del qual també es promocionarà l’espai de Coeducació “Vivim Igual” de la Biblioteca pública. Així doncs, la ciutadania té a la seva disposició un ampli material bibliogràfic per construir nens i nenes amb el seu total potencial, sense biaixos de gènere.

Un altre dels actes més destacats de les jornades és l’estrena del Film “Woman”, que representa un missatge d’amor i esperança adreçat a totes les dones del món a través de 2.000 entrevistes a dones de 50 països.

Aquesta pel·lícula, apte per tots els públics, es projectarà el 10 de març a les 19h al cinema Rambla de l’art, amb un preu especial d’1,50 euros. El film és un intent per compondre les vides de les dones, mesurar el progrés realitzat i evidenciar tot el que queda per fer per eradicar el masclisme i les desigualtats de gènere que aquest comporta envers les dones.

PUBLICITAT