La reurbanització del tram de la Via Augusta a l’Hospitalet de l’Infant, sotmès a informació pública

L’Hospitalet de l’Infant sotmetrà a informació pública el projecte de reurbanització d’una part de la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant. Concretament, es reorganitzarà els trams entre els carrers de Vandellòs i Masriudoms.

Durant aquest període, es poden presentar reclamacions o al·legacions al projecte redactat i signat per l’arquitecte Antoni Vilanova Omedas (Vilanova + Moya arquitectes) i per l’enginyer de camins, canals i ports Pere Santos (Ingenieros asociados SA).

Aquest projecte, va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local el passat 1 de juliol, amb un pressupost de més d’1,5 milions d’euros, aproximadament.

L’objectiu d’aquest projecte és transformar aquest tram de via urbana, per dotar-lo de major espai per als vianants. Cal tenir en compte que la Via Augusta, en aquest tram, constitueix un vial cèntric, amb molta activitat comercial i de lleure i de restauració.

Actualment, l’avinguda està formada per unes voreres estretes i tres calçades. Com que ja fa molts anys que va perdre la funció de pas a través del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, ja que la carretera N-340 va ser desviada, es considera que ha arribat l’hora de convertir aquesta avinguda en una via urbana moderna.

“Amb aquesta actuació pretenem donar prioritat als vianants, a l’ús cívic d’aquesta avinguda; i dinamitzar el comerç local i l’activitat econòmica en general, afavorint la mobilitat sostenible”, ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia.

Així doncs, es vol mantenir l’accés i el pas de vehicles d’una manera convencional, però amb una via de dos carrils, un per cada sentit de circulació. També es vol dotar la via de la major capacitat d’aparcament possible. Tot plegat, per potenciar la seva funció de nucli urbà; i alhora eixamplar al màxim l’espai de vianants, per permetre un passeig ample i, allà on calgui, terrasses o espais d’estada.

Finalment, el projecte sotmès a la informació pública proposarà la creació de 88 places d’aparcament en semibateria invertida, la qual cosa suposaria un increment d’unes 55 places respecte les 33 places que actualment té aquest tram de la Via Augusta, amb 4 places adaptades a les persones amb mobilitat reduïda.

PUBLICITAT