La regidoria de Medi Ambient de Reus inicia una campanya per l’autoconsum elèctric

L’Ajuntament de Reus ha engegat una campanya informativa per tal de fomentar la producció d’electricitat per al consum propi a nivell domèstic i empresarial amb instal·lacions d’energia solar fotovoltaica de petita potència i mitjançant la utilització de fonts renovables locals.

El principal atractiu és l’incentiu fiscal per als ciutadans, empreses i particulars, que apostin per aquest tipus d’instal·lacions amb una bonificació del 50% de descompte de l’IBI, que va entrar en vigor aquest exercici i al qual s’han acollit, pel moment, 8 instal·lacions.

Amb aquesta campanya, la regidoria de Medi Ambient vol fer un pas endavant per donar a conèixer els avantatges de l’autoconsum i impulsar aquest tipus d’instal·lacions a la ciutat.

La campanya informativa, que serà present a partir d’avui al carrers de la ciutat, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, incideix en els avantatges de l’autoconsum energètic. “Aquesta modalitat facilita que la ciutadania i les empreses puguin generar i gestionar la seva pròpia electricitat renovable, més distribuït i amb una major participació ciutadana”, explica el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

“L’autoconsum energètic genera beneficis econòmics i ambientals en la lluita contra el canvi climàtic a través de la producció d’energies netes i km 0, alhora que suposa un estalvi energètic i econòmic per al consumidor”, afegeix.

PUBLICITAT