La Diputació instal·larà 20 caixers automàtics en municipis petits

La Diputació de Tarragona impulsarà la instal·lació de caixers automàtics en 20 municipis de menys de 1.000 habitants de la província. Els beneficiats seran pobles que no disposen de caixer ni de sucursal bancària actualment, combatent així “l’aïllament financer”.

Imatge d'arxiu d'una persona utilitzant un caixer automàtic (Horitzontal) 26 d'abril de 2019

Aquest pla compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros i tindrà una durada de cinc anys. El preu anual del caixer serà d’un màxim de 18.000 euros, dels quals la Diputació n’assumirà el 67% i l’ajuntament s’encarregarà del 33% restant. Noemí Llauradò, presidenta de la Diputació, ha explicat que han realitzat una escolta activa on 31 municipis ja s’han mostrat interessats. Llauradó també ha detallat que aquests caixers seran “multifuncions” i permetran efectuar diverses operacions.

Aquest mes de juny s’obrirà la convocatòria per tal que els municipis presentin la sol·licitud i posteriorment es licitarà el projecte a una entitat bancària. Dins els criteris per escollir els municipis es vetllarà per un repartiment territorial. Amb tot, la Diputació treballa amb la previsió de començar a instal·lar els caixers el gener del 2024.

PUBLICITAT