La CE subvencionarà amb 28 MEUR el Corredor del Mediterrani

La Comissió Europea subvencionarà amb 28 milions d’euros el projecte d’implantació de l’ample de via estàndard entre Castelló i Vandellòs, dins la línia del corredor mediterrani. Segons ha detallat aquest dijous l’executiu comunitari, l’ajuda arribarà en forma de subvencions procedents del Mecanisme de Connexió Europeu (CEF, per les seves sigles en anglès), el programa de la Unió Europea per donar suport al desplegament de la infraestructura en l’àmbit del transport. A banda del projecte del corredor mediterrani, Brussel·les ha seleccionat un total de 107 iniciatives al conjunt de la UE que rebran 6.000 milions d’euros en ajudes.

En el document enviat aquest dijous, la Comissió especifica que les subvencions contribuiran a implantar l’ample de via a un trajecte de 150 quilòmetres. “El principal benefici del projecte contribuirà al desplegament de la xarxa d’ample europeu a Espanya”, subratlla.

Dins el conjunt d’actuacions que l’executiu comunitari pretén subvencionar, la instal·lació de l’ample de via entre Castelló i Vandellòs és el que més diners rebrà a l’Estat. Més enllà d’aquest, Brussel·les ha identificat cinc projectes més dins el territori espanyol, tant en matèria ferroviària com en l’àmbit de les aerolínies.

Al País Basc, la Comissió ha assignat 22 milions d’euros per completar la línia d’alta velocitat que ha de connectar Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià. També es destinaran gairebé 7,4 milions d’euros per millorar la connectivitat i la sostenibilitat del port de Huelva, 6,7 milions per reduir les emissions al Port d’Algesiras, prop de 5 milions d’euros per incrementar les zones d’aparcaments per a camions que circulin de forma paral·lela al corredor mediterrani entre Múrcia i Almeria i 1,8 milions per optimitzar la circulació de trens entre França i Espanya a la zona de l’Aragó.

PUBLICITAT