Els comerços de Cambrils aixequen la persiana per exigir la reobertura

Comerciants de Cambrils han aixecat la persiana, de forma simbòlica, aquest dissabte per protestar contra la mesura de mantenir els comerços no essencials tancats els caps de setmana.

Pla general d'un botiguer precintant la seva botiga a Cambrils per participar en la protesta per denunciar el tancament dels establiments els caps de setmana. Imatge del 6 de març del 2021 (Horitzontal).

Els botiguers se senten «desemparats i menystinguts» per les autoritats i lamenten que el Procicat dijous mantingués el gruix de les restriccions.

«Ens fa molt de mal tenir tancat els caps de setmana, sobretot a les botigues petites de llocs de costa, perquè la nostra venda és en dissabte i diumenge», ha denunciat el portaveu de l’Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa del Port, Jordi Masip.

Per això, reclama la reobertura dels negocis la setmana vinent. En l’acció, s’han precintat els aparadors i les portes i no s’ha venut cap producte.

Segons els comerciants, els establiments no són la causa de la propagació de l’epidèmia i defensen que els seus locals són espais segurs.

“No hi ha aglomeracions, en tot moment s’usa la mascareta i també tenim gel hidroalcohòlic, el més important és que sempre ho desinfectem tot, és un lloc bastant segur”, ha destacat l’Aina, una treballadora d’una botiga que ha participat en la protesta.

A la vegada, ha assenyalat que Cambrils és un municipi turístic que depèn dels turistes i de les persones que venen de les poblacions de l’entorn a passar el dia.

“Malgrat que ara tenim el confinament comarcal, els dissabtes i diumenges la gent surt a passejar i podríem aprofitar-los bastant”, ha completat l’empleada.

Més contundent, s’ha mostrat la Carme Parés, responsable d’una botiga de roba: “Estem molt emprenyats perquè estem tancats; això és inaguantable, l’únic que tinc ganes és que tot torni a la normalitat”.

PUBLICITAT