Els col·legis de professionals de la salut de Tarragona engeguen una campanya per denunciar intrusisme laboral

La iniciativa pretén conscienciar la població del risc de tractar-se per professionals no col·legiats

Una infermera parla amb un home just després que rebi la vacuna al punt habilitat a Fira de Barcelona. Imatge del 2/5/2021 (horitzontal)

Vuit col·legis de professionals de la salut de la demarcació de Tarragona han posat en marxa la campanya ‘Stop intrusisme’ per lluitar contra l’intrusisme laboral que pateixen per part de persones no titulades ni col·legiades. La iniciativa neix després de detectar un increment important d’aquesta situació. Els professionals han alertat que posar-se en mans de persones no col·legiades pot tenir riscos físics i mentals, lesions o malalties derivades de males praxis per als pacients. En cas d’accident o d’una mala actuació, la víctima també es pot trobar en una situació d’indefensió, ja que no tindrà cap cobertura ni assegurança de responsabilitat. Alhora, han animat els professionals de la salut a que es col·legiïn.

Els vuit col·legis de la salut que formen part d’aquesta campanya són el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.

PUBLICITAT