El Vendrell estudiarà fer una moratòria per evitar l’obertura de noves benzineres

L’Ajuntament del Vendrell s’ha compromès a estudiar les vies necessàries per acordar una moratòria que eviti l’obertura de noves benzineres al municipi. Ho han acordat tots els grups al ple d’aquest dilluns al vespre arran d’una proposta de resolució impulsada per l’oposició. El consistori es tanca en banda així a la proliferació de diversos projectes d’empreses que volen obrir estacions de servei.

Primer pla del sortidor d'una benzinera. (Horitzontal)

El detonant ha estat la petició d’una companyia per obrir una benzinera a la carretera de Tarragona, a menys de deu metres d’una zona habitada. Un projecte que se suma a altres dues benzineres que ja tenen els tràmits en marxa per obrir.

Amb aquests tres projectes, el municipi s’exposa a tenir deu benzineres.L’acord compromet el consistori a “explorar les vies tècniques i jurídiques” per suspendre temporalment la concessió de noves llicències amb l’objectiu d’impulsar una modificació puntual del Pla General. I és que tots els grups lamenten que el redactat actual del planejament urbanístic és el que dona marge a la implantació de benzineres sense condicionants.

En aquest sentit, la proposta de resolució remarca que és “necessari” revisar el Pla General de manera que es protegeixin les zones habitades d’aquest tipus d’activitats. Per exemple, es proposa marcar distàncies mínimes a complir.

Els grups polítics consideren que la normativa actual ha dut a un “excés d’oferta” de les benzineres i adverteixen que és una activitat que és “agressiva” pel veïnat i l’entorn urbà.

El text aprovat de forma unànime també acorda que l’Ajuntament col·laborarà “de manera activa” amb els veïns afectats pels projectes de noves benzineres i els facilitarà suport jurídic, polític i tècnic.

PUBLICITAT