El tercer Cicle de Cinema Solidari de Cambrils se centrarà en els drets humans

El Cicle de Cinema Solidari “La mar de solidaritat, la mar de cinema” torna al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils els dies 13,20 i 27 de maig. Tot plegat, per donar visibilitat a les violacions de drets humans que es produeixen arreu del món. De fet, Diversos representants de l’equip de Govern de Cambirls i associacions culturals del Camp de Tarragona, han presentat la programació de la tercera edició, que inclou dos documentals i tres curtmetratges.

Com a novetat, enguany les dues presentacions de documentals aniran acompanyades de presentacions per ajudar a entendre aquestes problemàtiques i obrir un debat que enriqueixi a tothom.

A més, en finalitzar la sessió de curtmetratges el públic assistent podrà gaudir d’un concert de música a cappella. La projecció més destacada és l’estrena de “El retorn a la vida després d’ISIS” d’Alba Sotorra, que comptarà amb la participació de la directora.  

Enguany el cicle té un doble objectiu. Per una banda, promoure un espai de reflexió sobre les vulneracions dels drets humans, sigui en conflictes bèl·lics, migracions o crisis humanitàries.

I per l’altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca de l’associació Reus Refugi, que treballa per crear consciència social i participar activament en la crisi migratòria a Europa afavorint l’acollida de persones refugiades.

Les projeccions 

El dia 13 de maig (19h) es projectarà la pel·lícula documental “For Sama”. En forma de carta d’amor d’una mare a la filla, la pel·lícula explica la vida de Waad al-Kateab en els cinc anys que va durar la resistència a Alep.

El dia 20 de maig (19h) es projectaran tres curtmetratges. El primer és “Maras”, del director Salvador Calvo, conegut per guanyar el Goya a millor direcció per Adú, basat en testimonis reals de víctimes de colles criminals. El segon curt és “El monstruo invisible”, és de Javier Fesser i Guillermo Fesser. Es relata la vida d’Aminodin, un nen de vuit anys de Filipines.

L’últim curtmetratge és “Lo efímero”, de Jorge Muriel, que explica la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. Quan s’acabi la projecció, hi haurà una actuació especial del grup cambrilenc a cappella LuLaLum, format per Lucía Alquezar, Laura Relea, Luisa Villarroya i Mom Mariné. 

Finalment, el dia 27 de maig (19h) clourà el cicle el plat fort de la programació d’enguany. A la pantalla gran es podrà veure el documental “El retorn: la vida després de l’ISIS” d’Alba Sotorra, que presentarà la mateixa directora. La presentació és una estrena amb la col·laboració del festival DocsBarcelona.  

El cicle està organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE). Tot plegat, amb el suport del Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils i el Banc del Temps.   

 

PUBLICITAT