El PDeCAT reclama bons Catalunya per reimpulsar el comerç local

El cap de llista del PDeCAT a la demarcació de Tarragona, Marc Arza, amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i la regidora Montse Caelles, han comparegut per explicar el punt de vista del PDeCAT en relació al comerç local. Arza ha posat en valor les mesures de reactivació econòmica impulsades a Reus i ha proposat extrapolar-les a la resta de Catalunya. 

“El model de Reus està basat en prioritzar el centre comercial, les botigues de  proximitat, el comerç tradicional”. El candidat ha apuntat, que ha exposat que “és el  model que volem per al conjunt de Catalunya”. Per això Arza ha apostat per impulsar “bons Catalunya”, uns vals de descompte per tal de comprar al comerç local.

“La Covid-19 ha fet necessari un incentiu de despesa per afavorir el consum, per això  l’Ajuntament de Reus ha apostat per invertir una partida que el sector privat que  els ciutadans han de complementar”, ha dit. El cap de llista també ha afegit que “aquest model d’èxit, el Govern de la Generalitat l’hauria d’exportat a tot Catalunya”.

El candidat ha posat de manifest que a Reus, amb 600 mil euros en bons reus s’ha generat 3 MEUR d’impacte. “Fent l’extrapolació, si la Generalitat hi invertís 20 MEUR  es generarien 100 MEUR d’impacte sobre el petit i mitjà comerç”, ha destacat.

Tot plegat, reivindicant un govern que “col·labori de tu a tu amb el sector privat i  empresaris”, i fent una clara defensa a la col·laboració públic-privada com a model  d’èxit.

“Necessitem un govern que no miri amb al·lèrgia el sector comercial dels  nostres pobles i ciutats, l’administració els ha de mirar amb complicitat amb la  voluntat de treballar plegats”. 

Arza també ha explicat que “a Catalunya hi ha 125.000 comerços que ocupen mig  milió de persones”, definint el sector com un dels més importants de Catalunya.

En aquesta línia ha posat de manifest que el PDeCAT ha recollit les inquietuds del sector  comercial de les comarques de la demarcació de Tarragona, amb trobades amb  diferents col·lectius. 

PUBLICITAT