El 5’7% de persones ha rebutjat a Tarragona la vacuna de la covid-19

El 5,7% de les persones dels col·lectius prioritzats a les quals ja s’ha ofert administrar la vacuna contra la covid ho ha rebutjat, segons ha explicat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

Pla obert de l'auxiliar de geriatria, Irina Ceuca, rebent la vacuna contra el coronavirus el 2 de gener de 2021 (Horitzontal)

El territori amb més rebuig és Lleida, on s’arriba a l’11,74%, mentre que Tarragona presenta el percentatge més baix, un 4,27%.

Fins al moment s’han administrat unes 25.000 dosis i el 55% dels vacunats són persones que viuen a residències. A una de cada quatre d’aquestes persones ja se’ls ha aplicat la primera dosi.

Mendioroz ha destacat que el percentatge de rebuig era d’un 10% en començar però que aquest ha anat, i anirà, a la baixa. El coordinador ha afirmat que aquest rebuig pot respondre a dubtes “una mica lògics” en l’inici de la vacunació.

Ha afegit, però, que “no té sentit” perquè la vacuna és segura. Mendioroz ha confiat que a mesura que avanci la campanya de vacunació, s’anirà reduint el percentatge de rebuig “fins a quedar com una anècdota”.

En tot cas, Salut no disposa ara per ara de les xifres disgregades sobre el perfil de les persones que responen no a l’oferiment de la vacuna però preveu analitzar les dades més endavant, per exemple per grups d’edat o categories professionals. Això ha de permetre avaluar si són necessàries “accions informatives” per disminuir les taxes de rebuig.

El que sí queda registrat és que a aquella persona se li ha ofert la vacuna i la seva resposta ha estat negativa.

PUBLICITAT