Dispositiu policial conjunt contra el top manta a Cambrils

La Policia Local de Cambrils va promoure un dispositiu contra el Top manta a la zona de Cap de Sant Pere, amb la participació d’agents del cos de mossos d’esquadra de la comissaria de Cambrils i efectius de la brigada d’estrangeria del cos nacional de policia. L’objectiu era poder identificar persones que es dediquen a la venda ambulant il·legal, així com evitar la presència massiva de venedors a la zona.

A primera hora del matí el servei de vigilància amb dron de la policia local de Cambrils advertia de l’arribada dels venedors ambulants a la zona i va ser llavors quan es va donar l’ordre d’intervenció. Els agents van identificar un total de 20 persones, de les quals 4 es trobaven en situació irregular i 2 havien arribat a territori nacional feia menys de 6 mesos. La policia local de cambrils va aixecar 16 actes-denúncia per infracció a la ordenança municipal de convivència ciutadana per venda ambulant no
autoritzada. El Regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Enrique Arce, ha assenyalat que l’objectiu és reduir la presència de manters, derivar-los cap a la legalitat, si això és possible, i lluitar contra el frau i la falsificació que representa aquesta activitat. Segons Arce, els manters romàntics de temps passat, ara s’han convertit en grans organitzacions criminals que actuen de forma jerarquitzada entre ells/elles. Transporten els productes falsificats amb tràilers, camions i furgonetes fins als punts de venda, no paguen impostos i fan competència deslleial al comerç legal de la zona.

Més del 90% tenen la seva residència legal a Espanya i actuen d’aquesta forma amb coneixement absolut de la norma i de la manca de conseqüències a nivell penal.

PUBLICITAT