Cambrils prepara els dies significatius amb perspectiva de gènere

L’Ajuntament de Cambrils, a través de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, portarà a terme aquest any una campanya de cartellera feminista per la commemoració de dies significatius amb perspectiva de gènere. De fet, sera un dia en què serà difosa a través de les xarxes socials corporatives. La il·lustració de la cartellera ha anat a càrrec de la il·lustradora local Ariadna Roca.

La commemoració d’aquest dies posen especial atenció i relleu sobre temes de gran interès social i són una oportunitat per sensibilitzar a la ciutadania sobre realitats i circumstàncies quotidianes.

Així doncs, es visibilitzen diverses qüestions que afecten especialment a les nenes, noies i dones, però, en definitiva, repercuteixen sobre el conjunt de la societat. 

Aquest projecte té com objectius fomentar una mirada crítica sobre les violències i desigualtats masclistes que han de ser eliminades en el marc d’una societat democràtica i igualitària.

Així doncs poder apoderar a les nenes, noies i dones sobre aspectes de present i futur que les afecten i fomentar la corresponsabilitat dels nens, nois i homes en les tasques quotidianes de l’àmbit de les cures i del treball reproductiu que els hi son pròpies.  

El projecte l’integren un total de vuit cartells que commemoren: el dia internacional de les dones i les nenes en la ciència, el dia de St. Valentí, el dia dels pares corresponsables, el dia internacional de les nenes i les tic, el dia de les mares, el dia internacional de la higiene menstrual, el dia internacional de tolerància zero a la mutilació genital femenina, el dia internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens, i el dia mundial contra el càncer de mama. 

La campanya s’inicia l’11 de febrer amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que comptarà amb un Instagram Live de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. Finalment per parlar d’aquesta commemoració es comptarà amb Lydia Gil documentalista i creadora dels projectes #MujeresDivulgadoras i #CienciaArcoIris. 

PUBLICITAT