Cambrils defineix el full de ruta cap a la ciutat digital del 2030

L’Ajuntament de Cambrils ha definit el full de ruta per millorar la competitivitat en tecnologia, equipaments i sostenibilitat. El document ‘Cambrils futur 2030. Ciutat intel·ligent’. De fet, el Consistori va encarregar a la consultora especialitzada Allrework, establir objectius i accions per a una nova estratègia de gestió dels serveis urbans a 10 anys vista. 

El document, que va ser presentat fa uns dies per l’expert en processos de digitalització i fundador d’Allrework, Marc Vidal, s’emmarca en el context de l’estratègia SmartCat, que impulsa la Generalitat, i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va aprovar el govern d’Espanya el mes d’abril passat. 

El document estableix 35 objectius, 61 projectes associats i 239 iniciatives per executar els propers anys que sumen un pressupost orientatiu de 23 milions d’euros en àmbits molt diversos: l’urbanisme, la mobilitat, el medi ambient, els serveis a la ciutadania i l’economia, amb vocació d’apropar administració i administrats.

“Cambrils futur 2030” planteja una nova manera de pensar i gestionar per generar un nou ecosistema en les relacions entre l’administració municipal, la societat civil i el sector privat per garantir una ciutat oberta, sostenible, digital i generadora d’oportunitats.

Entre les accions previstes, n’hi ha que fan referència a la gestió de dades i la transparència, la sensorització del municipi, la transició a una mobilitat elèctrica i sostenible, la transició energètica, la disminució de la petjada de carboni, la reducció dels residus, la creació de les condicions per a la creació d’empreses innovadores i la creativitat per diversificar l’economia i la transformació digital del sector turístic.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, destaca el consens en el que s’emmarca la proposta: “El document és la base d’un projecte de ciutat  i esdevé un repte estratègic pel municipi. Neix fruit del consens de tots els grups polítics i el teixit socioeconòmic de Cambrils, amb vocació de traspassar les parets del Consistori i implicar a tota la ciutadania. Cambrils s’ha d’adaptar als canvis que demanda la transformació tecnològica si vol ser competitiva al territori”. 

Finalment, per al desenvolupament del projecte es proposa la creació d’una Oficina de Transformació Digital que tindrà entre els seus objectius identificar projectes de ciutat susceptibles de ser finançats amb fons de recuperació econòmica Next Generation, aprovats per la Comissió Europea.

PUBLICITAT