Cambrils decideix suspendre el seu Carnaval

La Nit d’Artistes de Cambrils (NAC) i el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils han confirmat la suspensió de la festa del carnaval per la pandèmia de la Covid-19. L’evolució de la pandèmia, sobretot des del mes d’octubre, va fer que els organitzadorsno s’haguessin plantejat en cap moment tirar endavant la celebració de la festa.

De fet, la confirmació definitiva ha arribat amb la Resolució SLT 67-2021 (punts 18 i 19), per la prorrogació de les mesures per contenir el brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

Tot plegat, amb aquest allargament de mesures a Catalunya ja queden suspeses totes les activitats de cultura popular i tradicional (desfilades dels Tres Tombs, rues de Carnaval o festes majors d’hivern, entre altres).

Cal tenir en compte que tots els actes que es realitzen de la festa de Carnaval són multitudinaris i no es poden garantir les mesures de seguretat en la celebració de l’arribada del Rei Carnestoltes. Tradicionalment, la festivitat es feia a la sala de Plens de l’Ajuntament, la rua de comparses i carrosses el dissabte a la tarda i el concert a la nit, i la desfilada de disfresses infantils el diumenge al matí.

Des de l’entitat organitzadora tampoc tenen previst realitzar cap activitat de petit format ni telemàticament de manera oficial, però no descarten improvisar la realització de la gravació d’alguna iniciativa a través de les xarxes socials.

Justament, el Carnaval va ser el darrer acte que es va realitzar en format “normal” de les festes de Cambrils, just abans del confinament del mes de març de 2020.

PUBLICITAT